Sestavina | Količina |
---|---|
Piščančja prsa | 400 g |
Šampinjoni | 250 g |
Korenje | 150 g |
Por | 150 g |
Zelena | 100 g |
Sladka smetana | 2 dl |
Vino | 0.5 dl |
Listnato testo | 400 g |
Sol | 1 žlička |
Poper | 1 ščepec |
Timijan | 1 vejica |
Maslo | 30 g |
Rumenjak | 1 x |
Piščančje prsi narežemo na majhne kocke. Zelenjavo narežemo na rezance, šampinjone pa na četrtine. Zelenjavo in šampinjone prepražimo na maslu. Solimo in popramo. Posebej opečemo meso, ki ga predhodno začinimo. Opečeno meso primešamo prepraženi zelenjavi. Dolijemo vino in počakamo, da se pokuha. Nato prilijemo smetano in juho ter omako po potrebi še začinimo. Primešamo timijan in omako odstavimo. Listnato testo razvaljamo v dva pravokotnika. Višji pekač obložimo z eno plastjo testa ter nanjo vsujemo pripravljeno omako. Pokrijemo z drugo plastjo testa, ki ga premažemo z razžvrkljanim rumenjakom in pito pečemo 30 minut pri 180 ºC.