• Gobe vsebujejo enako količino antioksidantov kot zelenjava, pri čemer so znanstveniki merili antioksidacijske zmogljivosti različnih vrst gob, kot so šampinjoni, šitake in bukov ostrigar. Ugotovili so, da je njihova zmogljivost večja kot pri paradižniku, zeleni papriki, bučkah, korenju, buči in stročjemu fižolu. Običajne gobe imajo večjo antioksidacijsko moč kot eksotične šitake. Z rednim uživanjem različnih vrst gob, v kombinaciji z različno zelenjavo, boste v telo vnesli dovolj antioksidantov, ki ugodno delujejo na zdravje in upočasnjujejo staranje, sporočajo znastveniki.
  • Gobe so izvrstna hrana, trdijo nutricionisti, strokovnjaki za prehrano, ki preučujejo značilnosti prehrane in njen vpliv na človekovo zdravje. Gobe so brez maščob, imajo le 27 kalorij na 100 gramov, so brez holesterola, vsebujejo malo sladkorja in soli ter imajo pomembne vitamine in minerale. Več kot 1000 vrst gob ima zdravilne učinke. Šampinjoni so svetovnem merilu najbolj popularne gobe, krepijo imunski sistem organizma in so učinkovita v boju proti raku.
  • Gobe ohranjajo telesno težo; imajo malo kalorij, so razmeroma neškodljive in so odličen nadomestek za meso, z njimi pa je možno narediti tako predjed, kot tudi glavno jed. Gobe se v našem želodcu hitro spremenijo v energijo, pomagajo pri delovanju metabolizma. Med vsemi gobami so za hujšanje najbolj primerni beli šampinjoni.
  • Gobe krepijo imunski sistem; Gobe so na svetu veliko dlje kot ljudje, zato so razvile posebne metabolizme za boj proti vsem vrstam škodljivcev. Če nekaj takega vnesete v telo, bo tudi vaš imunski sistem postal odpornejši. 
  • Raziskave kažejo, da šampinjoni vsebujejo koristne snovi, ki lahko pripomorejo k preventivi raka dojk. Zato se v mesecu oktobru v nekaterih trgovinah zavzemajo za ozaveščanje le tega, tako, da prodajajo šampinjone v roza posodicah in namenijo 10 centov od vsake prodane posodice združenju za boj proti raku dojk Europa Donna.


Kontakt

Šampinjoni Smuk d.o.o.
Bevke 168,
1358 Log pri Brezovici,
Slovenija.
Telefon: 01 / 756 99 63
Fax: 01 / 756 99 64
GSM: 041 607 342
info@sampinjoni-smuk.si

Lokacija