Šampinjoni Smuk d.o.o.
Bevke 168,
1358 Log pri Brezovici,Slovenija.
Telefon: 01 / 756 99 63
Fax: 01 / 756 99 64
GSM: 041 607 342
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Naši začetki segajo v leto 1991, ko smo se bolj za hobi začeli ukvarjati z gojenjem šampinjonov. V nekaj letih smo si na 1800 kvadratnih metrih ustvarili gospodarsko poslopje in zgradili hale, prilagojene za gojenje.

Preberi več

  • Gobe vsebujejo enako količino antioksidantov kot zelenjava, pri čemer so znanstveniki merili antioksidacijske zmogljivosti različnih vrst gob, kot so šampinjoni, šitake in bukov ostrigar. Ugotovili so, da je njihova zmogljivost večja kot pri paradižniku, zeleni papriki, bučkah, korenju, buči in stročjemu fižolu. Običajne gobe imajo večjo antioksidacijsko moč kot eksotične šitake. Z rednim uživanjem različnih vrst gob, v kombinaciji z različno zelenjavo, boste v telo vnesli dovolj antioksidantov, ki ugodno delujejo na zdravje in upočasnjujejo staranje, sporočajo znastveniki.
  • Gobe so izvrstna hrana, trdijo nutricionisti, strokovnjaki za prehrano, ki preučujejo značilnosti prehrane in njen vpliv na človekovo zdravje. Gobe so brez maščob, imajo le 27 kalorij na 100 gramov, so brez holesterola, vsebujejo malo sladkorja in soli ter imajo pomembne vitamine in minerale. Več kot 1000 vrst gob ima zdravilne učinke. Šampinjoni so svetovnem merilu najbolj popularne gobe, krepijo imunski sistem organizma in so učinkovita v boju proti raku.
  • Gobe ohranjajo telesno težo; imajo malo kalorij, so razmeroma neškodljive in so odličen nadomestek za meso, z njimi pa je možno narediti tako predjed, kot tudi glavno jed. Gobe se v našem želodcu hitro spremenijo v energijo, pomagajo pri delovanju metabolizma. Med vsemi gobami so za hujšanje najbolj primerni beli šampinjoni.
  • Gobe krepijo imunski sistem; Gobe so na svetu veliko dlje kot ljudje, zato so razvile posebne metabolizme za boj proti vsem vrstam škodljivcev. Če nekaj takega vnesete v telo, bo tudi vaš imunski sistem postal odpornejši. 
  • Raziskave kažejo, da šampinjoni vsebujejo koristne snovi, ki lahko pripomorejo k preventivi raka dojk. Zato se v mesecu oktobru v nekaterih trgovinah zavzemajo za ozaveščanje le tega, tako, da prodajajo šampinjone v roza posodicah in namenijo 10 centov od vsake prodane posodice združenju za boj proti raku dojk Europa Donna.

Naša proizvodna linija se deli na 4 segmente:

  • PROIZVODNJA ŠAMPINJONOV
  • POBIRANJE ŠAMPINJONOV
  • PAKIRANJE ŠAMPINJONOV
  • RAZVOZ ŠAMPINJONOV

PROIZVODNJA ŠAMPINJONOV:

Prostore za gojenje šampinjonov se tedensko pripravlja za novo proizvodnjo šampinjonov, prav tako pa jih tedensko tudi praznimo. Prostore polnimo in praznimo strojno. Ko je prostor izpraznjen, ga je potrebno temeljito očistiti in pripraviti za novi kompost. Prostor napolnimo s kompostom in pokrivno zemljo. V obdobju treh tednov se prične šampinjone pobirati.

POBIRANJE ŠAMPINJONOV:

Pobiranje šampinjonov je ročno delo, zato to delo zahteva dobro razvite ročne spretnosti in natančnost. Šampinjoni so občutljivi na vsak dotik in večkratno prelaganje, zato moramo biti previdni že pri samem nabiranju, da ga lepo položimo v posodice oziroma zaboje in da jih čim manjkrat prelagamo. Pri pobiranju želimo ustreči našim naročnikom, zato pobiramo na različne načine. Za gostinstvo večinoma v 5 kg zaboje, za različne grosiste in trgovine pa v večini pobiramo v 250g in 500g posodice. Nekatere naše stranke želijo šampinjone s koreninami, ker so tako obstojni še malo dlje, zato pobiramo in pakiramo tudi sveže šampinjone s korenino.

PAKIRANJE ŠAMPINJONOV:

Prav tako ima tudi pakiranje šampinjonov pomembno vlogo v naši proizvodnji. Je zadnja kontrola pred dostavo naročnikom. Pri samem pakiranju moramo biti pozorni tako na kvaliteto kot tudi na kvantiteto, ne sme biti odstopanj ne pri enem in ne pri drugem. Tudi pakiranje je strojno, le preverjanje teže in etiketiranje je ročno delo. Pakiramo pa sveže šampinjone v 250g in 500g posodicah, ter sveže šampinjone s koreninami v 500g posodicah.

RAZVOZ ŠAMPINJONOV:

Ker obiramo dnevne sveže šampinjone je naša prednost za slovenske naročnike v tem, da dobijo dnevno sveže proizvode. Gostincem dnevno dostavljamo šampinjone po Ljubljani in bližnji okolici, dvakrat tedensko dostavljamo šampinjone na gorenjski regiji in enkrat tedensko na primorski regiji.
Prav tako dnevno dostavljamo šampinjone grosistom in trgovskim centrom. 

Kontakt

Šampinjoni Smuk d.o.o.
Bevke 168,
1358 Log pri Brezovici,
Slovenija.
Telefon: 01 / 756 99 63
Fax: 01 / 756 99 64
GSM: 041 607 342
info@sampinjoni-smuk.si

Lokacija