Naša proizvodna linija se deli na 4 segmente:

  • PROIZVODNJA ŠAMPINJONOV
  • POBIRANJE ŠAMPINJONOV
  • PAKIRANJE ŠAMPINJONOV
  • RAZVOZ ŠAMPINJONOV

PROIZVODNJA ŠAMPINJONOV:

Prostore za gojenje šampinjonov se tedensko pripravlja za novo proizvodnjo šampinjonov, prav tako pa jih tedensko tudi praznimo. Prostore polnimo in praznimo strojno. Ko je prostor izpraznjen, ga je potrebno temeljito očistiti in pripraviti za novi kompost. Prostor napolnimo s kompostom in pokrivno zemljo. V obdobju treh tednov se prične šampinjone pobirati.

POBIRANJE ŠAMPINJONOV:

Pobiranje šampinjonov je ročno delo, zato to delo zahteva dobro razvite ročne spretnosti in natančnost. Šampinjoni so občutljivi na vsak dotik in večkratno prelaganje, zato moramo biti previdni že pri samem nabiranju, da ga lepo položimo v posodice oziroma zaboje in da jih čim manjkrat prelagamo. Pri pobiranju želimo ustreči našim naročnikom, zato pobiramo na različne načine. Za gostinstvo večinoma v 5 kg zaboje, za različne grosiste in trgovine pa v večini pobiramo v 250g in 500g posodice. Nekatere naše stranke želijo šampinjone s koreninami, ker so tako obstojni še malo dlje, zato pobiramo in pakiramo tudi sveže šampinjone s korenino.

PAKIRANJE ŠAMPINJONOV:

Prav tako ima tudi pakiranje šampinjonov pomembno vlogo v naši proizvodnji. Je zadnja kontrola pred dostavo naročnikom. Pri samem pakiranju moramo biti pozorni tako na kvaliteto kot tudi na kvantiteto, ne sme biti odstopanj ne pri enem in ne pri drugem. Tudi pakiranje je strojno, le preverjanje teže in etiketiranje je ročno delo. Pakiramo pa sveže šampinjone v 250g in 500g posodicah, ter sveže šampinjone s koreninami v 500g posodicah.

RAZVOZ ŠAMPINJONOV:

Ker obiramo dnevne sveže šampinjone je naša prednost za slovenske naročnike v tem, da dobijo dnevno sveže proizvode. Gostincem dnevno dostavljamo šampinjone po Ljubljani in bližnji okolici, dvakrat tedensko dostavljamo šampinjone na gorenjski regiji in enkrat tedensko na primorski regiji.
Prav tako dnevno dostavljamo šampinjone grosistom in trgovskim centrom. 


Kontakt

Šampinjoni Smuk d.o.o.
Bevke 168,
1358 Log pri Brezovici,
Slovenija.
Telefon: 01 / 756 99 63
Fax: 01 / 756 99 64
GSM: 041 607 342
info@sampinjoni-smuk.si

Lokacija