Postopek priprave
Predpriprava
-
Zavremo vodo za blanširanje šampinjonov.
-
Marinada. Čili očistimo, potem pa ga skupaj s česnom in osmukanim peteršiljem drobno sesekljamo. Zmešamo ga z olivnim oljem in z balzamičnim kisom.
-
Šampinjone stresemo v krop; blanširamo jih –5 minut.
-
Blanširane šampinjone odcedimo, potem pa z blagim stiskanjem ožamemo vodo. Prelijemo jih s pekočo česnovo mešanico ter začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Šampinjone mariniramo vsaj 6 ur. Vmes jih nekajkrat premešamo
Priprava
-
Klasičen pekač obložimo s peki papirjem.
-
Drobtine zmešamo s papriko.
-
Pečico ogrejemo na 200 ºC.
-
Šampinjone enega za drugim povaljamo v drobtinah in polagamo v pekač. Tega za pribl. 20 minut položimo v ogreto pečico. Da se gobe zlato rjavo obarvajo.
Serviranje
Vroči pekoči hrustljavi marinirani šampinjoni se priležejo z dobro domačo majonezo (številne različice).