Sestavina | Količina |
---|---|
Moka | 200 g |
Maslo | 100 g |
Voda | 3-4 žlice |
Sladka smetana | 2 dl |
Mleko | 1 dl |
Jajca | 3 |
Moka | 3 žlice |
Gorgonzola | 100 g |
Šampinjoni | 250 g |
Čebula | 1 |
Za testo zmešamo moko, zmehčano maslo in vodo ter zgnetemo in pustimo za nekaj časa počivati na hladnem.
Nato vzamemo okrogel, rebrast model za pite in ga namastimo z margarino. Testo razvaljamo, razprostremo po pekaču in ga lepo potlačimo po robovih. Dno »prešpikamo« z vilicami. Pripravimo nadev: razžvrkljamo jajca ter jim dodamo mleko, smetano, moko, sol in ščepec muškatnega oreščka. Na olju ali maslu prepražimo sesekljano čebulo in šampinjone in jih podušimo do mehkega ter začinimo. Gorgonzolo narežemo na majhne koščke. V testeni okvir nalijemo jajčni nadev in po nadevu razporedimo šampinjone ter koščke gorgonzole. Damo v ogreto pečico na 190 stopinj za približno 30 minut, da se nadev zlato obarva. Vzamemo iz pečice in ohladimo za 15 minut - nato postrežemo.