Sestavine za 4 osebe

Sestavina Količina
Beluši 500 g
Sol  
Sladkor ščepec
Šampinjoni 300 g
Maslo 2 žlici
Sesekljan peteršil 1 žlica
Drobtine 2 žlici
Jajca 2 kom

Postopek priprave

Beluše tanko olupimo, damo v vrelo vodo in skupaj s ščepcem sladkorja kuhamo približno 30 minut. Potem jih odcedimo in zložimo v servirno skledo. Šampinjone očistimo, blanširamo 5 minut v slanem kropu in odcedimo ter pogrejemo na maslu, rahlo solimo, damo k belušem in potresemo s peteršiljem. Drobtine rjavo opražimo v preostali maščobi, potresemo po beluših in obložimo s trdo kuhanimi jajci. Kot prilogo ponudimo hamburško prekajeno meso in slan krompir, lahko tudi tanke palačinke ali različne solate.

 

Kontakt

Šampinjoni Smuk d.o.o.
Bevke 168,
1358 Log pri Brezovici,
Slovenija.
Telefon: 01 / 756 99 63
Fax: 01 / 756 99 64
GSM: 041 607 342
info@sampinjoni-smuk.si

Lokacija