| Sestavina | Količina |
|---|---|
| Beluši | 500 g |
| Sol | |
| Sladkor | ščepec |
| Šampinjoni | 300 g |
| Maslo | 2 žlici |
| Sesekljan peteršil | 1 žlica |
| Drobtine | 2 žlici |
| Jajca | 2 kom |

Beluše tanko olupimo, damo v vrelo vodo in skupaj s ščepcem sladkorja kuhamo približno 30 minut. Potem jih odcedimo in zložimo v servirno skledo. Šampinjone očistimo, blanširamo 5 minut v slanem kropu in odcedimo ter pogrejemo na maslu, rahlo solimo, damo k belušem in potresemo s peteršiljem. Drobtine rjavo opražimo v preostali maščobi, potresemo po beluših in obložimo s trdo kuhanimi jajci. Kot prilogo ponudimo hamburško prekajeno meso in slan krompir, lahko tudi tanke palačinke ali različne solate.