Sestavine za 5 osebe

Sestavina Količina
Olivno olje 2 žici
Šampinjoni z velikimi klobuki 5 kom
Piščančje prsi 1 kom
Belo vino 1 dl
Maslo 1 žlica
Smetana za kuhanje 2 žlici

Sveži rožmarin in peteršilj

nekaj vejic
Brstični ohrovt 3 kom
Sveže mlet poper po potrebu
Sol po potrebi

Postopek priprave

  • Šampinjone očistimo in jim odstranimo peclje. Klobuke pokapamo z olivnim oljem, posolimo in popopramo ter pečemo na 180 stopinj Celzija 10 do 15 minut. 
  • Peclje šampinjonov in meso narežemo na majhne kockice, pražimo na maslu 3 minute, solimo, popramo in zalijemo z belim vinom. Ko se vino pokuha, dodamo smetano. Vmešamo nasekljana sveža zelišča in odstavimo. 
  • Sladki krompir olupimo. Narežemo nekaj tankih kolobarjev in jih prepolovimo. Polovičke razporedimo po peki papirju, pokapamo z olivnim oljem in posolimo. Pečemo na 180 stopinj Celzija 15 do 20 minut, da postanejo hrustljave. 
  • Preostanek krompirja narežemo na kockice, ki jih skuhamo v osoljeni vodi. Kuhan krompir odcedimo. Dodamo sladko smetano in krompir gladko spasiramo. 
  • Brstični ohrovt prerežemo na pol. V osoljeni vodi ga kuhamo 5 minut, odcedimo in sotiramo na žlici masla. 
  • Na pečene klobuke šampinjonov s pomočjo dresirne vrečke nabrizgamo krompirjev pire. Dodamo eno žličko mesnega nadeva, polovico brstičnega ohrovta in krompirjev čips. Pripravljen prigrizek postrežemo, ko je še topel. 
 
 
 
 

Kontakt

Šampinjoni Smuk d.o.o.
Bevke 168,
1358 Log pri Brezovici,
Slovenija.
Telefon: 01 / 756 99 63
Fax: 01 / 756 99 64
GSM: 041 607 342
info@sampinjoni-smuk.si

Lokacija