Sestavine za 4 osebe

Sestavina Količina
Šampinjoni 600 g
Grobe drobtine 1 kom
Olivno olje 2 žlici
Balzamičen kis 3 žlice
Beli poper v zrnu  
Sol  
Mleta rdeča paprika 1 žlička
Ćili 2 kom
Strok česna 5 kom

Postopek priprave

Predpriprava 

  • Zavremo vodo za blanširanje šampinjonov.
  • Marinada. Čili očistimo, potem pa ga skupaj s česnom in osmukanim peteršiljem drobno sesekljamo. Zmešamo ga z olivnim oljem in z balzamičnim kisom.
  • Šampinjone stresemo v krop; blanširamo jih –5 minut.
  • Blanširane šampinjone odcedimo, potem pa z blagim stiskanjem ožamemo vodo. Prelijemo jih s pekočo česnovo mešanico ter začinimo s soljo in sveže mletim poprom. Šampinjone mariniramo vsaj 6 ur. Vmes jih nekajkrat premešamo

Priprava 

  • Klasičen pekač obložimo s peki papirjem.
  • Drobtine zmešamo s papriko. 
  • Pečico ogrejemo na 200 ºC.
  • Šampinjone enega za drugim povaljamo v drobtinah in polagamo v pekač. Tega za pribl. 20 minut položimo v ogreto pečico. Da se gobe zlato rjavo obarvajo.

Serviranje 
Vroči pekoči hrustljavi marinirani šampinjoni se priležejo z dobro domačo majonezo (številne različice).