Sestavine za 5 osebe

Sestavina Količina
Olivno olje 2 žici
Šampinjoni z velikimi klobuki 5 kom
Piščančje prsi 1 kom
Belo vino 1 dl
Maslo 1 žlica
Smetana za kuhanje 2 žlici

Sveži rožmarin in peteršilj

nekaj vejic
Brstični ohrovt 3 kom
Sveže mlet poper po potrebu
Sol po potrebi

Postopek priprave

  • Šampinjone očistimo in jim odstranimo peclje. Klobuke pokapamo z olivnim oljem, posolimo in popopramo ter pečemo na 180 stopinj Celzija 10 do 15 minut. 
  • Peclje šampinjonov in meso narežemo na majhne kockice, pražimo na maslu 3 minute, solimo, popramo in zalijemo z belim vinom. Ko se vino pokuha, dodamo smetano. Vmešamo nasekljana sveža zelišča in odstavimo. 
  • Sladki krompir olupimo. Narežemo nekaj tankih kolobarjev in jih prepolovimo. Polovičke razporedimo po peki papirju, pokapamo z olivnim oljem in posolimo. Pečemo na 180 stopinj Celzija 15 do 20 minut, da postanejo hrustljave. 
  • Preostanek krompirja narežemo na kockice, ki jih skuhamo v osoljeni vodi. Kuhan krompir odcedimo. Dodamo sladko smetano in krompir gladko spasiramo. 
  • Brstični ohrovt prerežemo na pol. V osoljeni vodi ga kuhamo 5 minut, odcedimo in sotiramo na žlici masla. 
  • Na pečene klobuke šampinjonov s pomočjo dresirne vrečke nabrizgamo krompirjev pire. Dodamo eno žličko mesnega nadeva, polovico brstičnega ohrovta in krompirjev čips. Pripravljen prigrizek postrežemo, ko je še topel.